به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرنگار حوزه دولت
خبرگزاري فارس، محمود احمدينژاد رئيس جمهور کشورمان امشب چهارشنبه در شبکه يک سيما با بيان اينکه در آخر دوره بايد گزارش کار را به ملت تقديم کرد اظهار داشت: ابعاد کار دولت بسيار گسترده است و اگر بخواهيم همه را در قالب يک گزارش ارائه دهيم حق کساني که زحمت کشيدهاند ضايع ميشود.
احمدينژاد بر همين اساس افزود: ما گزارش خود را در 5 سطح آماده کردهايم؛ گزارش امشب مربوط به تعهداتي است که ما در سال 84 داديم، گزارش دوم بحثهاي کلانتر و تئوري حرکت و همچنين جهتگيري کلي دولت در داخل و عرصه بينالملل است چرا که در بسياري از مناسبات داخلي و خارجي اين گفتمان اثرگذار بوده است، اين گزارش دوم نيز در صدا و سيما عرضه خواهد شد.
رئيس جمهور زمان ارائه گزارش سوم را مربوط به ديدار کارگزاران نظام با مقام معظم رهبري عنوان کرد و يادآور شد: گزارش چهارم که به صورت کوتاهتر و فهرست اولين کارهاي مهم و اثرگذار اين دولت است در صدا و سيما ارائه خواهد شد.
وي گفت: ما حدود 28 روز ديگر نيز در گزارش کوتاهتري ضمن تشکر و حلاليتطلبي از مردم، از آنها خداحافظي خواهيم کرد.
احمدينژاد در پاسخ به سؤال مجري مبني بر اينکه چرا در سال 84 فکر کرديد بايد رئيس جمهور شويد تصريح کرد: بنده قبل از شهرداري در بخشهاي گوناگون خدمت به کشور در سطوح مختلف مديريتي از شهرهاي دوردست گرفته تا مرکز کشور و در بخشهايي همچون علمي، فرهنگي، سياسي و اقتصادي بودهام و در عين حال با توانمندي و ضرورتهاي کشور نيز آشنايي داشتهام.
*سال 84 باور داشتم کشور را ميتوان بهتر و با سرعت رشد بيشتر اداره کرد
وي ظرفيت ملت ايران را از نظر انساني، مادي و جغرافيايي بينظير توصيف کرد و ادامه داد: ملت ايران ميتواند در بالاترين، مرفهترين و پيشرفتهترين سطح زندگي کند و در عين حال الگو باشد و فقر و تبعيض و محروميت در آن نبوده و همه بتوانند لذت انسان بودن را بچشند.
احمدينژاد با تأکيد بر اينکه بنده باور داشته و دارم که ملت ايران براي حرکت به سمت قلههاي انساني مأموريتهاي تاريخي دارد خاطرنشان کرد: بنده باور داشتم که کشور را ميتوان بهتر و با سرعت بيشتري در مسير رشد اداره کرد لذا احساس تکليف کرده و وارد عرصه شدم و آنچه در توان خود و ملت ديدم را براي رسيدن به قلههاي آرماني آزاد کردم.
رئيس جمهور در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه در سال 84 شرايط تا چه حد براي حضور شما آماده بود گفت: اين موضوع را بايد در دو سطح بررسي کرد؛ يکي گروههاي سياسي و سياسيون کشور بودند که باور داشتند کشور متعلق به احزاب و گروههاست و هر کسي که ميخواهد وارد شود بايد مورد حمايت آنها باشد و رابطه آنها با ما نيز خوب نبود.
*گروههاي سياسي با ورود بنده به عرصه انتخابات مخالف بودند
وي با اشاره به اينکه احزاب و گروههاي سياسي در سال 84 کانديداهاي خود را داشتند و با ورود بنده به عرصه مخالف بودند تصريح کرد: بنابراين آنها تلاش کرده و فشار آوردند تا اين اتفاق نيفتد.
*هيچ گروهي از من در سال 84 حمايت نکرد
وي با تأکيد بر اينکه هيچ گروهي از بنده در سال 84 حمايت نکرد افزود: معتقد بودم که رئيس جمهور نبايد وامدار کسي باشد و فقط بايد وامدار عزت و سرافرازي ايران، انقلاب، شهدا و اهداف بلند و تاريخي ملت ايران باشد چرا که وامداري به احزاب و گروهها اجازه نميدهد که به اهداف و آرمانهاي بلند انديشيد.
احمدينژاد در خصوص شرايط سال 84 به مؤلفه دوم اشاره کرد و اظهار داشت: بنده در سطح دوم آنچه در ملت ديدم اين بود که آنها خودشان را محصور در جريانات سياسي نميپندارند و ظرفيت بسيار بالايي دارند و از سويي ديگر ملاحظه کردم که مردم به دنبال حرکت بزرگ آزادسازي ظرفيتهاي عظيم و قلههاي بلند هستند و از اين رو خيلي به دنبال اين نبودند که احزاب و گروهها چه ميگويند.
رئيس جمهور با تأکيد بر اينکه ادبيات و رفتار ما در شهرداري به طور گسترده مورد استقبال مردم قرار گرفت به نظرسنجيهاي انجام شده در سال 84 اشاره و تصريح کرد: بنده معتقد بودم که بايد ببينيم مردم چه ميگويند چرا که عدد و ارقام را درست ميکنند اما بايد به متن جامعه توجه داشت.
* 100 درصد مطمئن بودم که رئيسجمهور خواهم شد
وي در پاسخ به اين سؤال که چقدر در سال 84 مطمئن بوديد که رئيس جمهور ميشويد گفت: بنده 100 درصد مطمئن بودم که رئيس جمهور خواهم شد.
رئيسجمهور در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه از چند وقت قبل از ثبت نام در انتخابات رياستجمهوري به اين نتيجه رسيديد که حتماً پيروز ميشويد؟ گفت: من به عظمت ملت ايران و آرمانخواهي ملت باور داشتم، ما در بين مردم حضور داشتيم و ميدانستيم ملت سطح خيلي بالاتري را ميخواهند و اين سطوح معمول ديگر پاسخگو نيست و آن کمالجويي ملت را ديگر ارضاء نميکند، فکر کردم بايد بيايم و فضا را عوض کنم و مناسبات را تغيير دهم.
*مردم به دنبال فضا و مناسبات جديد بودند
وي افزود: فکر کردم مردم به دنبال فضاي جديدي هستند و مناسبات جديدي ميخواهند و فکر ميکردم ميشود اين مناسبات را برپا کرد.
احمدينژاد در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه آيا خودتان به خاطر داريد چه قولهايي به مردم داديد؟ توضيح داد: ما يک برنامهاي اعلام کرديم که 5 محور داشت و يک قول به مردم داديم، اولين برنامه عدالتگستري بود، دومين برنامه هم خدمترساني بود يعني توسعه فرهنگ خدمترساني، نقش اصلي حکومت عدالت و خدمترساني است، يعني شأن مسئولان جز خدمترساني نيست، فکر ميکردم اين شأن مقداري جابهجا شده و بايد بازگردد.
وي ادامه داد: برنامه سومم توسعه مهرورزي بود و برنامه چهارم پيشرفت و تعالي همهجانبه کشور و برنامه پنجم نيز بازگرداندن دولت به مردم بود و باز کردن حلقههاي بستهاي که در کشور شکل گرفته بود.
احمدينژاد با تأکيد بر اينکه يک قول هم همان زمان به مردم دادم اينکه تمام توان و وجودمان را براي تحقق اين برنامهها گيرم، گفت: اين قولي بود که ما به مردم داديم، ملت هم بزرگواري و لطف کردند و فرزند کوچک خودشان را به خادمي خودشان برگزيدند.
مجري برنامه از احمدي نژاد پرسيد « دولتهاي گذشته هر کدامشان با يک عنواني شناخته ميشوند مانند دولت سازندگي و دولت اصلاحات، دولت شما عنوانهاي مختلفي داشت اما بيشتر به دولت عدالت شناخته ميشود چون خود شما هميشه اين عنوان را روي آن گذاشتيد، اجراي عدالت کار بسيار سختي است، چرا سراغ عدالت رفتيد و فکر ميکنيد آيا توانستيد امروز عدالت بهتري را در کشور به نسبت هشت سال پيش پياده کنيد؟» که رييس جمهور پاسخ داد: عدالت امر بسيار مهمي است، پيامبران الهي همه براي سعادت انسانها برگزيده شدهاند، اولين دعوت پيامبران دعوت به توحيد بوده و پس از آن دعوت به عدالت بوده است.
*دولت بايد منابع، فرصتها و وقت خود را بين مردم عادلانه تقسيم کند
رئيسجمهور با بيان اينکه عدالت ترجمه عملي توحيد در زندگي اجتماعي است، تصريح کرد: عدالت يعني فراهم کردن محيط مناسب براي رشد استعدادهاي انسان؛ انسان سرشار از استعدادهاي عظيم است، انسان ميتواند تجلي خدا شود، انسان ميتواند مظهر اسماء الهي شود، انسان مخزن اسرار و آئينه معرفي خداست.
وي اضافه کرد: همه اين استعدادها در شرايط عدالت شکوفا ميشوند، بستر شکوفايي استعدادهاي انسان و کمال انسان «عدالت» است، اگر عدالت نباشد، اصلاً فرصتي براي رشد و تعالي پيدا نميشود.
رئيس شوراي عالي امنيت ملي خاطرنشان کرد: کسي که دسترسي به امکانات مختلف مانند آموزش و بهداشت ندارد، اصلاً نميتواند آرزوي بزرگي داشته باشد، عدالت يعني توزيع عادلانه فرصتها، يک دولت هم منابع و هم وقت دارد و هم تصميمگيري مي کند.
وي متذکر شد: دولت بايد منابع، فرصتها و حتي وقت خودش را بين مردم عادلانه توزيع کند، حتي نگاه دولت بين مردم نيز بايد عادلانه باشد نه اينکه همه عدالت با دولت محقق ميشود، دولت يک بخشي از کشور است، قوه قضاييه و ساير نهادهاي کشور نيز هستند.
رئيسجمهور تأکيد کرد: ما واقعاً در محدوده دولت تلاش کرديم که به عدالت دست يابيم. اگر به ترکيب دولت نگاه کنيد متوجه ميشويد که تقريباً از همه مناطق کشور در دولت حضور دارند. ما برنامههاي متعددي براي تحقق عدالت پياده کرديم البته در گام اول عدالت اقتصادي و عدالت اجتماعي مد نظر بود.
رئيسجمهور بر همين اساس يادآور شد: دولت نهم و دهم در يکي از سختترين شرايط تاريخي مستقر شدند، وقتي ما آمديم، افغانستان و عراق هم اشغال شده بودند و آمريکا هم هر روز تهديد ميکرد، يعني دولت نهم در سايه تهديدهاي مکرر آمريکا به پايان رسيد.
وي افزود: در شرايطي دولتهاي نهم و دهم سر کار بودند که ما با رکود و بحران اقتصادي جهاني مواجه بوديم، همه اين موارد روي کشور ما هم تأثير دارد و البته در يک شرايط سخت داخلي هم قرار داشتيم يعني در داخل هم فشارها به دولتهاي نهم و دهم واقعاً خيلي سنگين بود، علاوه بر همه اين موارد، ما با تحريمهاي ناجوانمردانه يک سويه هم روبرو بوديم.
رئيسجمهور تصريح کرد: حالا وارد مسائل انرژي هستهاي نميشوم و جداگانه بايد مورد بحث و بررسي قرار گيرد، اينکه به چه شکل ميشد حل شود يا نميشد حل شود، فرصتهايي داشتيم يا نداشتيم، اين موارد به کنار و بنده هم مدتي است که واقعاً در اين موضوع دخالتي نميکنم اما بالاخره تحريمها يک فضا و شرايط سختي را براي کشور ايجاد کرد.
وي خاطرنشان کرد: ما از اول معتقد بوديم هرکاري دولت انجام دهد بايد براي مردم باشد و نتيجه آن بايد به ملت بازگردد، نتيجه کارهاي ما بايد منجر به توانمندتر شدن ملت شود هم به لحاظ رفاهي و علمي و هم توانمنديهاي شخصي.
احمدينژاد در ادامه سخنانش تأکيد کرد: ما برنامههاي زيادي در بخشهاي گوناگون براي نزديک شدن به عدالت در کشور اجرايي کرديم، ما براي آنکه مقداري فاصله طبقاتي را در کشور کاهش دهيم، اقدام به توزيع سهام عدالت کرديم، قرار شد دولت بنگاهها را واگذار کند، قبلاً اينطور بو که بنگاهها به کساني که توانايي خريد آن را داشتند، واگذار ميشد اما دولت تصميم گرفت همه سهام عدالت را در بورس يا بازار عرضه کند، اين موارد سرمايههاي ملت و متعلق به همه مردم ايران است.
وي خاطرنشان کرد: تصميم گرفته شد سهام عدالت به شش دهک تعلق يابد ولي ما معتقد بوديم به همه دهکهاي کشور بايد سهام عدالت بدهيم، تا کنون بيش از 40ميليون نفر براي دريافت سهام عدالت شناسايي شدند و سهام به آنان واگذار شده است. اين کار بسيار بزرگي بود که دولت انجام داد.
رئيسجمهور با بيان اينکه البته به 8ميليون نفر ديگر بايد سهام عدالت بدهيم، گفت: سعي ميکنيم تا پايان دولت دهم واگذاري سهام عدالت را به اتمام برسانيم و اين کار به پايان برسد. ما به دو دهک از اين شش دهک که تحت پوشش نهادها يا خيلي از نظر اقتصادي ضعيف هستند سهام مجاني ميدهيم يعني به قيمت 5سال قبل يک ميليون تومان مجاني به هر عضو خانواده داده ميشود. بقيه بايد اين يک ميليون تومان را ظرف 10 سال بازگردانند.
وي افزود: برنامه ما اين بود که از ابتدا مقداري از سود سالانه را براي اقساط سهام عدالت در نظر بگيريم و بخشي را هم به خودشان پرداخت کنيم و حتي در سال اول اين کار را انجام داديم اما بعداً مصوبهاي گذرانده و اين کار ممنوع شد. گفتند اول بايد تمام اقساط داده شود و بعداً سود به آنان پرداخت شود.
احمدينژاد تصريح کرد: تا الآن 1384ميليارد تومان سود براي سهام عدالت پرداخت کردهايم که عمدتاً به همان دو دهک درآمدي دادهايم.
وي گفت: بايد 40درصد بنگاههاي بزرگ به صورت سهام عدالت واگذار شوند. 5 درصد هم به عنوان سهام ترجيحي به کارگران پرداخت کردهايم که اين اقدام هم در جهت عدالت بود و حدود 1241ميليارد تومان شد.
رئيسجمهور متذکر شد: يکي از عوامل تبعيض توزيع عمومي يارانههاست هر کس بيشتر مصرف کند بيشتر ميبرد. بسياري از مردم از محل يارانههاي نقدي ثروتمند شدهاند، يعني انرژي ارزان را گرفتهاند و فروختهاند.
احمدينژاد ادامه داد: انرژي ارزان را گرفته و فروختهاند يعني يک کار کوچک روي آن کردند يا اصل مصرف کارشان انرژي بوده است و يارانهاي ميگرفتند اما محصولشان را در بازار آزاد ميفروختند؛ هدفمندي يارانهها اثرات ديگري هم داشت و علاوه بر اصلاح ساختارها و بهرهوري يک گام بزرگ در جهت عدالت بود.
رئيس جمهور تصريح کرد: فردي در سال 5 ليتر هم مصرف نميکرد و کسي هم در سال 5 هزار ليتر مصرف ميکرد و معلوم است که کسي که 5 هزار ليتر مصرف ميکند ثروتش انباشته ميشود در حالي که بايد هزينه مصرفش را بدهد ؛ ما اين را توزيع يکنواخت کرديم و فکر ميکنيم هر چه جلوتر برويم توزيع يکنواخت به عدالت کمک ميکند و فاصلهها را کمتر خواهد کرد.
وي با بيان اينکه اقدام ديگري که در اختيار اين دولت صورت گرفت توزيع منابع قرضالحسنه بود اظهار داشت: بانکها منابعي را به نام قرضالحسنه از مردم ميگرفتند ولي همه آن به نهاد قرضالحسنه باز نميگشت يعني قرضالحسنه داده نميشد؛ قرضالحسنه را معمولاً طبقات درآمدي پايين دريافت ميکنند.
احمدينژاد اضافه کرد: در سال 84، 9/59 درصد به قرضالحسنه باز ميگشت و الان به 96 درصد رسيده است؛ بايد ديد از اين همينها چه اتفاقي افتاده است که بايد گفت حدود 4 ميليون و 500 هزار نفر وام ازدواج گرفتند که بيش از 11 هزار ميليارد تومان ميشود؛ چه کسي وام ازدواج ميگيرد که در جواب بايد گفت طبقات پايين اين وام را دريافت ميکنند.
رئيس جمهور با بيان اينکه بيش از همين مقدار نيز به عنوان قرضالحسنه به کارهاي ضروري پرداخت شده است افزود: مشاغل خانگي تأليف شد، کساني نميتوانند بنگاه ايجاد کنند، چون سرمايهگذاري براي بنگاه سرقفلي و ساختمان ميخواهد اما در خانه ميتوانند کار کنند. 6 هزار و 400 ميليارد تومان براي مشاغل خانگي اختصاص داده شد که طبقات پايين هستند.
وي بر همين اساس به طرح بنگاههاي کوچک در کنار بنگاههاي متوسط و بزرگ اشاره و تصريح کرد: در طول 3 الي 4 سال حدود 8- 9 درصد تسهيلات بانکي را به بنگاههاي کوچک هدايت کرديم و کساني که ميخواهند يک دستگاه بخرند، کارگاهي درست کنند ، يک خودرو خريده و در حمل و نقل عمومي کار کنند يا در خانه خود اقداماتي انجام دهند و وارد کار اقتصادي شوند. اين شامل بنگاههاي کوچک ميشود که حدود 30 هزار ميليارد تومان يارانهاي براي بنگاههاي کوچک پرداخت و يک ميليون و 200 هزار شغل ثابت ايجاد شد.
احمدينژاد در ادامه سخنان خود به مسکن مهر اشاره کرد و اظهار داشت: مسکن مهر هم در شهر و هم در روستا به وجود آمد که تاکنون بيش از 34 هزار ميليارد تومان تقريباً قرضالحسنه دادهايم که طبقات پايين هستند، خيليها که نمي توانستند آرزو کنند که صاحب خانه شوند الان صاحب خانه هستند؛ سرمايهگذاريها را ما در کشور پراکنده کرديم.
رئيس جمهور تصريح کرد: قبلاً ميگفتيم 3 استان کشور صنعتي هستند اما الان اکثر استانهاي کشور به سرعت در حال صنعتي شدن هستند؛ طرح هايي ارائه کرديم که ميتوان به همين توزيع فولادها، خودروها و صنايع گوناگون اشاره کرد که الان هرمزگان، بوشهر به استانهاي صنعتي تبديل ميشود. همدان، کرمانشاه، کردستان و حتي گيلان، مازندران و گلستان نيز که قبلاً از توسعه صنعتي ممنوع بودند الان صنايع سازگار با کشاورزي و محيط زيست در آنجا در حال گسترش است.
وي برنامه بعدي را توسعه مراکز آموزش عالي دانست که يک فرصت براي رشد به شمار ميرود و افزود: در حال حاضر شهرستاني نداريم که در آن مرکز آموزش عالي وجود نداشته باشد و تعداد دانشجويان دو برابر شد.
*دولت نهم سفرهاي استاني را طراحي کرد
احمدينژاد با تأکيد بر اينکه دولت سفرهاي استاني را طراحي کرد افزود: دولت آمايش سرزمين را عيني پياده کرد؛ هر استان مطالعه ميشد هر استان و دولت در محل تصميمگيري ميکرد و به همين ترتيب منابع ملي را به سمت مناطق گوناگون برد؛ حتي رئيس جمهور و وزرا به شهرستانها و روستاها سفر ميکرد و اين يعني فشاري از سوي دولت براي توزيع منابع در استانها.
رئيس جمهور افزود: حقوق بازنشستگان، کارگران و مستمريبگيران همه ترميم شد، البته بنده نميگويم ايدهآل است اما يک جهش داده شد؛ کارمنداني که پايهاشان پايين بود اما يک دفعه به صورت پلکاني 2، 3 سال بالا رفت.
وي با تأکيد بر اينکه هر سال گندم خريد ميشد و پول آن بلافاصله به کشاورزان پرداخت نميشد اظهار داشت: ما بعضي از بدهيهاي دولت به کشاورزان که از سال 72 مانده بود پرداخت کرديم و از سال 85 تاکنون چند روزه حقوق کشاورزان پرداخت ميشود؛ رقمي در بودجه کشور به نام توازن گذاشته شد تا خلأها در مناطق محروم پر کند.
احمدينژاد بر همين اساس به درست شدن بيمه همگاني اشاره و اضافه کرد: حوادثي که اتفاق ميافتاد عمدتاً در مناطق محروم بود مثل زلزله و سيل که اينها به سرعت بازسازي شد و شايد براي اولين بار در تاريخ کشور بعد از حادثه مهاجر نداريم و جمعيت مناطق حادثه ديده بيشتر شده است و اين به دليل خدماتي است که دولت داده است و در کمتر از يک سال همه را بازسازي کرديم که رکورد هم در آذربايجان زده شد و 3 ماهه مناطقي که کاملاً خراب شده بود بازسازي شدند.
*تاکنون 38 ميليون نامه به نهاد رياست جمهوري رسيد
رئيس جمهور در ادامه اظهار داشت: سيستمي درست شد به نام پاسخ به پيامها و مکاتبات مردمي؛ بسياري از مردم به سيستم دسترسي نداشته و نياز و مشکل دارند و بايد کسي حرف آنها را بشنود، تاکنون 38 ميليون پيام و نامه به نهاد رياست جمهوري رسيده است که رسيدگي شدند و به 73 درصد آن پاسخ مثبت داده شده است البته نه به اين معنا که صد در صد همه آنچه که خواسته شده دادهايم مثلاً فردي 30 ميليون کمک خواسته و ما 5 ميليون دادهايم يا 20 ميليون قرضالحسنه ميخواسته که ما 10 ميليون دادهايم اما پاسخ مثبت داده شده است.
وي افزود: 11 درصد آنها مشخصات نداشتند که کار ما سخت شده؛ 7 درصد هم پاسخ منفي بوده که مشکل قانوني داشته و امکان نداشته است و برخي هم اظهار محبت و پيشنهادات بوده است و مقداري نيز در دست رسيدگي است.
احمدينژاد با تأکيد بر اينکه کار ديگري که در اين دولت انجام شد عمران روستايي بود افزود: روستاها نوعاً محروم هستند ارقام و آمار در عمران روستايي بسيار بالاست؛ تعداد روستاهايي که از گاز طبيعي استفاده ميکردند 1800 الي 2000 روستا بود و الان بيش از 22 هزار روستاست بهسازي روستاها نيز همين طور و آسفالت روستايي نيز به همين شکل است که اينها به پول و فرصت است؛
*از دولت تمرکززدايي شده و اختيارات را به استانها برديم
رئيس جمهور با بيان اينکه تمرکززدايي را نيز دولت انجام داد گفت: ما توزيعي کرديم که البته بنده برخي از مطالب را بيان کردم چرا که فرصت کم است و بعدها خواهم گفت؛ از دولت تمرکززدايي شده است و اختيارات را در استانها برديم و منابع را در اختيار آنها گذاشته و گفتيم شما بهتر ميشناسيد تصميم بگيريد.
وي کار ديگر دولت را پيگيري معوقات بانکي دانست و افزود: در جايي که قرضالحسنهها را حمايت کرديم معوقات بانکي نيز پيگيري شد؛ معوقات بانکي از کجاست که خيلي کم مال طبقات پايين است کسي وام مسکن گرفته و يا پولي گرفته است معمولاً معوقهاي ندارد بلکه عمده معوقات متعلق به درآمدهاي بالاست و بخش کمي مال توليدکننندگان است که ما آنها را ملاحظه کرديم و حتي کمک هم کرديم اما بخش عمده متعلق به کساني است که در بخش خدمات و تجارت هستند و وام را گرفته و کالا را وارد کردند و در بازار هم فروختند اما وام را برنگرداندند.
احمدينژاد افزود: ما فشار وارد کرديم تا اين کاهش يابد تا حدي زيادي هم کاهش يافت البته مصوب کردند و دست ما را هم بستند که از آن طرف هم قرضالحسنه که مربوط به طبقات پايين است ممنوع ميشود و معوقات که بايد برگردد دولت محدود ميشود از برگرداندن آنها و موظف ميشود آنها را به نام توليد اعمال کند.
رئيس جمهور در پاسخ به سؤال مجري برنامه مبني بر اينکه «گزارشي را بنده ديدم که 70 - 75 درصد که حدود 50 - 55 هزار ميليارد تومان ميشود از 70 - 75 هزار ميليارد تومان معوقات، متعلق به شرکتهاي دولتي است» که احمدي نژاد در پاسخ گفت: خير، اين طور نيست عمدهاش متعلق به بخش خصوصي است که البته بدهيهاي شرکتهاي دولتي جزء معوقات نيست بلکه در حسابهاي ديگر است؛ معوقات بانکي عمدهاش متعلق به بخش تجارت است.
وي با طرح اين سؤال که با مجموعه کارهايي که دولت کرد چه اتفاقي افتاد گفت: بنده چند عدد ميدهم نسبت هزينه 10 درصد بالاترين درآمد کشور يعني 10 درصدي که بالاترين درآمد کشور را دارد به 10 درصدي که پايينترين درآمد کشور را دارد در سال 84 حدود 13.94 برابر يعني حدود 14 برابر که الان 9.91 شده است که هم ضريب جيني و هم نسبت کاهش يافته است و اين براي اولين بار زير 10 آمده است البته اين مطلوب نيست که بايد حدود 5 و يا زير 5 برسيم.
احمدينژاد افزود: همين نسبت در روستاها از 12.74 به 8.81 رسيده و يعني هم در روستا و هم در شهر اصلاح شده است و اين يک اتفاق بزرگ است و فاصله طبقاتي کاهش يافته و اين به معني عدالت است ضريب جيني هم همينطور است که در شهرها از 0.4023 در سال 84 به 0.3575 در سال 91 رسيد قانون برنامه گفته که بعد از 5 سال به 0.35 برسيم اما الان ما به 0.35 نزديک شدهايم در روستاها همين به 0.335 رسيده و اهداف برنامه همين الان محقق شده است.
رئيس جمهور گفت: بعضيها فکر کردند مشکلات اقتصادي که در يکي، دو سال اخير تحميل شده به ملت ايران ضريب جيني زياد ميشود که اين اشتباه است و ضريب جيني کاهش يافته و هم هدفمندي و هم کارهايي که در روستا و هم درآمدهاي کشاورزان ضريب جيني را کاهش ميدهد.
وي شاخص توسعه انساني را درآمد، سواد و سلامت دانست و گفت: ما در طبقهبندي جهاني از 94 به 76 رسيدهايم يعني قبلاً در طبقه متوسط بودهايم و الان در بالا قرار داريم که يک گام ديگر برداريم به خيلي بالا ميرسيم البته از يک طرف ضريب جيني ما کاهش يافته و نسبت هزينه دهک درآمدي بالا به پايين کاهش يافته و از طرف ديگر درآمد سرانه جهش يافته است نه اينکه مشکلاتي نيست اما بايد گفت وقتي به سمت عدالت حرکت ميکنيم يک احساس اميد و خودباوري در ملت به وجود ميآيد.
*عدالت برکت ميآورد
احمدينژاد گفت: الان يک بچه مدرسهاي و روستايي اين باور را دارد که ميتواند به بالاترين مقامات کشور برسد و ديگر برايش يک آرزوي خيالي نيست و محکم ميگويد ميخواهم وزير و رئيس جمهور شوم و اما قبلاً حداکثر ميگفت ميخواهم معلم شوم البته مقام معلم خيلي بالاست و ما مقام را بحث نميکنيم منظور خودباوري است که کسي ميتواند کشور را اداره کند.
احمدينژاد با بيان اينکه پافشاري براي عدالت باعث احساس شخصيت، اميد، خودباوري و حرکت ميشود، تأکيد کرد: در همه جاي ايران نشاط و اميد وجود دارد و روستاييان ما که بهترين، مفيدترين، فهيمترين و باصفاترين قشر کشور هستند اگر نسيم عدالت به آنها برود ببينيم که چه اتفاقي ميافتد لذا معتقدم عدالت برکت ميآورد.
رئيس جمهور در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه نگاه شما به بحث خدمترساني چيست، اظهار داشت: قبل از اينکه بنده در خصوص آمار خدمترساني دولت صحبت کنم بايد از فلسفه و ضرورت خدمترساني بگويم؛ ملت مسئوليت اداره کشور و خدمتگزاري را به حکومت داده است اما در طول تاريخ همواره اينگونه بود که وقتي عدهاي به مناصبي رسيدند دچار حس خودبرتربيني نسبت به مردم شدند که اين بايد معکوس شود.
*اين دولت روحيه خدمتگزاري را به ساختار اداري که دچار نوعي اشرافيت دولتي شده بود بازگرداند
وي با بيان اينکه ما اگر خود را از مردم بالاتر بدانيم حس طلبکاري پيدا ميکنيم و در اين صورت تبختر، و فرصتطلبي شکل ميگيرد، ادامه داد: احساس خدمتگزاري به مردم باعث حس بدهکاري به آنها ميشود لذا اين دولت تا حدود زيادي روحيه خدمتگزاري را به ساختار اداري کشور که دچار نوعي اشرافيت دولتي شده بود بازگرداند.
*کسي که به مردم خدمت ميکند نبايد به آنها فخر بفروشد
احمدينژاد نوکري کردن براي ملت ايران را افتخاري بزرگ توصيف کرد و ادامه داد: ما اين روحيه را به کشور بازگردانديم تا کسي که به مردم خدمت ميکند به آنها فخر نفروشد. از اينرو ارتباطات برقرار شد و دولت با خدماتش و نه با تبليغات، ماشين گرانقيمت و اتاق پر زرق و برق شناخته شد.
رئيس جمهور با تأکيد براينکه هر کس همانقدر که خادم مردم باشد مدير است، افزود: اين روحيه آثاري داشت و در واقع اين دولت پاک و با همه وجود در خدمت مردم بود؛ بنده شرمنده همکارانم هستم که به صورت شبانهروزي در عين فشارها، توقعات و کارهاي سنگين پيگير مسائل بودند.
وي با بيان اينکه وقتي احساس خدمتگزاري شکل بگيرد مسئله مردم و دولت يکي ميشود که البته اين به معناي نداشتن نگاه تحليلي نيست، تصريح کرد: در اين صورت غم و شادي مردم براي دولت نيز محسوب ميشود و زماني که احساس نوکري داشته باشيم از فرصتها براي ثروتاندوزي استفاده نميکنيم.
احمدينژاد با تأکيد براينکه درآمدهاي دولت بيشتر نشده است در حالي که برخي درآمدهاي نفتي را در اين زمينه مثال ميزنند، يادآور شد: قيمت نفت به طور واقعي در دنيا بالا نرفته بلکه ارزش دلار سقوط کرده و عدد اين نيز بالا رفته است. لذا با اين درآمد نفتي نميتوان کالاي بيشتري در بازار خريداري کرد.
رئيس جمهور ادامه داد: مصرف ارزي ما بيشتر بوده اما واردات کالا از لحاظ وزني اضافه نشده است و همه اينها قابل اثبات است.
وي با بيان اينکه کارهاي انجام شده در کشور بسيار زياد است در خصوص اينکه برخي معتقدند درآمد نفت در 8 سال دوره فعلي معادل کل درآمد نفت در 100 سال گذشته بوده است، گفت: اگر اين طور باشد من هم ميگويم حقوق شما به اندازه حقوق 100 کارمند در 200 سال قبل است. بنابراين اين طور نميشود حساب کرد و بايد به قدرت خريد توجه داشته باشيم.
احمدينژاد بر همين اساس تصريح کرد: طلا يک کالاي ثابت است که همه چيز با آن سنجيده ميشود؛ اول دولت نهم هر انس طلا حدود 290 دلار بود که ما چندصد تن طلا خريداري کرديم اما الان تا 2 هزار دلار هم رسيد و در حال حاضر حدود هزار و 300 دلار است و معناي اين نکته کاهش ارزش دلار است.
رئيس جمهور ادامه داد: 5 سال پيش در جلسه سران اوپک قيمت نفت 80 دلار بود؛ پس از سخنراني پادشاه عربستان که گفت اين 80 دلار معادل قيمت نفت در سال 60 هجري شمسي است و درست هم ميگفت صندوق اوپک و مراکز اقتصاد جهاني دائماً قدرت خريد را اندازهگيري و اعلام ميکنند.
وي به حجم واردات کشور به جاي رقم واردات اشاره کرد و افزود: اين مسئله رشد آرام و در 2 سال اخير نزولي بوده است.
احمدينژاد با بيان اينکه يک زماني دلار 7 تومان و در حال حاضر 2 هزار و 500 تومان است، تصريح کرد: اين رقم معادل 7 تومان آن زمان است و اين در حالي است که ما دلار را ثابت بگيريم.
رئيس جمهور با اشاره به اينکه برخي با تحليلهاي سادهانگارانه از اقتصاد به دنبال تغيير آن هستند، يادآور شد: يکي از زيرساختهاي ضروري براي پيشرفت کشور راهها و آزادراهها هستند؛ در طول دولتهاي قبل و از سال 57 تا 84 حدود 6 هزار کيلومتر آزادراه ايجاد شده است اما در اين دولت 15 هزار و 570 کيلومتر آزادراه ايجاد شده است لذا عدالت و خدمتگزاري برکت ميآورد چرا که در همين موضوع ما حدود 3 برابر رشد داشتهايم.
وي به توليد مسکن اشاره کرد و ادامه داد: مسکن روستايي 8 سال قبل از اين دولت 107 هزار و در اين دولت يک ميليون و 700 هزار بود که در واقع 13.5 برابر شده است اما برخي چون نميتوانند اين موضوع را باور کنند آن را نفي ميکنند.
احمدينژاد مسکن شهري را 2 ميليون و 203 هزار عنوان کرد که در حال حاضر اين ميزان 5 ميليون و 267 هزار مسکن و 2.5 برابر شده است.
رئيس جمهور تأکيد کرد: هرچه قبل از اين دولت ورزشگاه ساخته شده است يک طرف و ساخت ورزشگاه در اين دولت در طرف ديگر قرار دارد و اينها هزينه دارد.
ادامه دارد ...